Piperehabilitering

Piperehabilitering

Pipen er et kritisk punkt for brannsikkerheten, og mange borettslag, sameier og gårdeiere har opplevd å få pålegg om utbedring eller rehabilitering etter besøk av feieren. Spørsmålet er da hvilken metode du skal velge for best resultat?

Vi utfører alle typer godkjent innvendig piperehabilitering

Har du fått fyringsnekt eller pålegg om utbedring, er det viktig å velge riktig metode for piperehabiliteringen. Det finnes tre godkjente metoder for innvendig rehabilitering av piper:

  • Glidestøping

Glidestøping gir en fin og glatt innvendig flate, samtidig som det opprinnelige tverrsnittet beholdes. Enkelt forklart påføres en spesiell mørtel fra innsiden ved hjelp av en trykkbelastet ballong som trekkes nedenfra og opp gjennom pipeløpet med en vinsj.

Denne metoden fører til bedre trekkforhold og fyringsøkonomi i de fleste piper og gjør det enkelt å koble til nye ildsteder i ettertid sammenlignet med stålforinger. Glidestøping er også en løsning feieren setter pris på fordi det letter jobben deres.

  • Nedsenking av stålforinger

Nedsenking av syrefaste/rustfrie stålforinger i hele skorsteinsløpet har den fordelen at du får en ventilert isolasjonsløsning, noe som gir en lavere potensiell overflatetemperatur på selve skorsteinen. På denne måten er det mulig å kle inn to av skorsteinsidene med et hvilket som helst materiale og dermed står friere til å utforme ildsted og vegger uten at det går på brannsikkerheten løs.

Nedsenking av syrefaste/rustfrie stålforinger gir også høyere temperatur på røyken, noe som bedrer fyringsøkonomien og reduserer partikkelutslipp. Det er også en god løsning om du er plaget med kondens i pipeløpet.

  • Kombinasjon av glidestøp og stålrør

Med en kombinasjon av glidestøp og stålrør får du det beste fra to verdener: Du får en helt tett skorstein takket være påføring av spesialmørtel på innsiden av pipeløpet, samtidig som du får muligheten til å kle inn to av skorsteinsidene med det materialet du ønsker.

Vi finner den beste løsningen for deg

Rehabilitering av piper er en relativt kostbar prosess, så det er viktig å gjøre jobben skikkelig fra begynnelsen. Tenk langsiktig og søk råd, så får du en løsning som fungerer.

Ta kontakt for en uforpliktende prat om hvilken metode som er best for din piperehabilitering.

Del på: